office@scoalapacientilor.ro

7 semne ale astmului sever

Respiră Viața! Spune NU Astmului Sever

probleme de respirație -astm-sever

7 semne ale astmului sever

Din nefericire, persoanele cu astm sever trebuie să facă față problemelor de respirație mult mai des decât oricine, lucru care poate fi complet terifiant.

Respirația este doar unul dintre acele lucruri pe care le luați ca atare, până când simțiți că orice inspirație sau expirație este o luptă.  Cea mai importantă parte a prevenirii atacurilor severe de astm este conștientizarea faptului că aveți boala. Iată cele 7 simptome ale astmului sever.

Dificultăți în respirație în timpul nopții

Dacă simptomele astmului sever vă afectează atât în timpul zilei, cât și cel puțin o dată pe săptămână noaptea, este posibil să aveți ceea ce experții numesc astm bronșic ”persistent sever”. Medicii nu știu exact de ce astmul se poate activa noaptea, dar ei cred că ar putea fi din cauza schimbărilor hormonale pe care le suferă corpul în timpul somnului. În timpul orelor de dimineață, corpul dumneavoastră poate elibera niveluri mai ridicate ale hormonului de stres, care poate provoca mai multe inflamații, inclusiv în căile respiratorii..

Rămâneți fără aer chiar și atunci când nu faceți efort

Evident, este normal să fiți obosit când, de exemplu, alergați pe o distanță mai lungă. Cu toate acestea, ar trebui să acordați o atenție deosebită dacă rămâneți fără aer atunci când faceți lucruri de zi cu obișnuite, cum ar fi plimbarea în jurul casei.

În timp ce oamenii care au cazuri mai puțin severe de astm pot experimenta astfel de simptome mai rar, atunci când apar atacurile, persoanele cu astm sever pot avea căile respiratorii în mod constant inflamate. Acest lucru vă poate limita fluxul de aer până la punctul în care aveți dificultăți de respirație chiar și atunci când nu vă forțați fizic.

Nu aveți aer să vorbiți

Astmul nu vă împiedică doar să inspirați; aceasta poate provoca, de asemenea, probleme în expirație. Oamenii cu astm bronșic sever nu au suficient aer pentru a rosti o propoziție înainte de a avea nevoie de o nouă respirație. Acest lucru este foarte posibil să se întâmple în timpul unui atac de astm, când căile aeriene se îngustează chiar mai mult decât de obicei.

Rămâneți fără aer chiar și când stați jos sau culcat

Dacă vă forțați și suflați, instinctul dumneavostră ar putea fi să stați jos sau să vă întindeți pentru a încerca să respirați mai ușor. ”Teoretic, statul jos sau întinsul vă reduce consumul de energie și, prin urmare, reduce nevoia de oxigen”, explică specialiștii. Pentru mulți, acest lucru facilitează plămânilor să aibă suficient aer pentru a respira confortabil. Dar astmul sever nu funcționează în felul acesta, deci statul jos sau întinsul nu vă vor face să respirați mai ușor dacă sunteți în continuare expus la un declanșator sau nu ați început tratarea simptomelor.

Menghina din piept

Presiunea din piept este adesea parte integrantă a astmului, dar persoanele cu o formă severă a afecțiunii pot simți cum pieptul lor este constant sub presiune. Acest lucru se datorează modului în care mușchii din jurul căilor respiratorii reacționează la iritații, alergeni și alte lucruri care vă pot activa astmul. Când sunteți expus la aceste declanșatoare, mușchii strâng căile respiratorii. În cazul în care căile respiratorii și mușchii din jurul lor continuă să reacționeze în mod exagerat la stimuli, s-ar putea să vă simțiți ca și cum pieptul dumneavoastră este prins în continuu într-o menghină.

Sunteți agitat, confuz sau somnoros fără motiv

Când expirați, veți elimina dioxidul de carbon, care este un deșeu secundar pe care îl creați prin respirație. Dacă aveți un astm sever, acesta poate să vă limiteze producția de dioxid de carbon într-o asemenea măsură încât să rămână prea mult în sistemul dumneavoastră circulator, făcându-vă să vă simțiți brusc confuz, agitat sau obosit. Aceasta se numește insuficiență respiratorie și este o complicație extrem de gravă a astmului. Toate simptomele de mai sus semnalează că trebuie să mergeți la medic pentru evaluare și să primiți imediat tratament de urgență.

Pielea are o nuanță albăstruie

O nuanță albăstruie a pielii poate fi un semn de cianoză, care apare când există o lipsă de oxigen în sângele dumneavoastră. La fel ca agitația, confuzia și somnolența, acesta este un simptom grav care nu trebuie ignorat.

Celulele roșii din sânge oferă țesuturilor oxigen și, în acest mod, conferă pielii un ton roz sau roșu care poate fi evident sau greu de înțeles, în funcție de culoarea pielii. Dacă o condiție ca astmul face dificilă obținerea oxigenului de care aveți nevoie, sângele dumneavoastră poate avea o nuanță albastră, care poate afecta culoarea pielii. La persoanele cu piele mai deschisă, acest lucru poate apărea pe tot corpul, iar la persoanele cu piele mai închisă, poate fi mai evident în buze, gingii, unghii și în jurul ochilor. Această schimbare se poate întâmpla brusc, ca și cum ați avea un atac intens de astm, sau de-a lungul timpului, dacă nu primiți tratament pentru astm bronșic sever.

Oricum, dacă observați această problemă, trebuie să apelați imediat 112, mai ales dacă aveți de-a face cu alte simptome de astm, cum ar fi dificultăți în respirație.