office@scoalapacientilor.ro

Ghidul GINA 2018 pentru astmul sever la adolescenți și adulți

Respiră Viața! Spune NU Astmului Sever

Ghidul GINA 2018 pentru astmul sever la adolescenți și adulți

GINA (Global Initative for Asthma) oferă un nou instrument profesioniștilor care tratează pacienți cu astm. Un nou Ghid de buzunar- ”Diagnosticul și managementul astmului sever și astmului dificil de tratat la adolescenți și adulți” este disponibil pe website-ul GINA.

Problema astmului sever este una de mare importanță pentru board-ul și comitetul științific al GINA, având în vedere că misiunea organizației este de a maximiza beneficiile pentru pacenții cu astm concomitent cu reducerea poverii asupra sistemului de sănătate. ”Astmul dificil de tratat și astmul sever sunt prioritare din cauza poverii fizice, emoționale și financiare la care sunt supuși pacienții și familiile lor, dar și din cauza poverii asupra sistemului de sănătate. Clinicienii, atât cei din țările cu venituri mari, cât și cei din țări mai sărace, au nevoie de informații practice despre cum trebuie să abordeze și să trateze pacienții la care tratamentele convenționale de astm par să nu mai funcționeze, dar și cum pot fi implementate diferite strategii de tratament, inclusiv terapii biologice, dacă sunt disponibile”, afirmă prof. Hellen Reddel, președinte al Comitetului Științific al GINA.

Această nevoie de informații practice a devenit clară în urma unui sondaj printre membrii GINA, care a identificat două aspecte clare: în ce moment ar trebui pacientul trimis către un specialist și nevoia de îndrumare în privința terapiilor biologice.

Scopul acestui Ghid este de a oferi mai multe informații profesioniștilor legat de cum trebuie să identifice, cum să abordeze și să gestioneze cazurile de astm dificil de tratat și de astm sever la adolescenți și adulți.

Ghidul poate fi consultat AICI.