office@scoalapacientilor.ro

Recomandări noi în tratamentul astmului sever: 6 întrebări cheie

Respiră Viața! Spune NU Astmului Sever

recomandări astm sever

Recomandări noi în tratamentul astmului sever: 6 întrebări cheie

O echipă multidisciplinară de experți ai Societății Europene pentru Boli Respiratori (ERS) și ai Societății Americane pentru Boli Toracice (ATS) a dezvoltat noi recomandări clinice pentru managementul astmului sever.

Ghidul, publicat în European Respiratory Journal, a fost necesar datorită introducerii rapide, în ultima perioadă, a numeroase tratamente pentru astmul sever, inclusiv terapii biologice aprobate pentru managementul astmului sever eosinofilic. Experții au stabilit șase întrebări cheie pe care sunt centrate recomandările, care nu au existat în ghidurile anterioare:

  • Când este recomandat un anticorp monoclonal anti-IL-5 la copiii și adulții cu astm sever?
  • Când ar trebui ca tratamentul cu un anticorp monoclonal anti- IL-% sau IL-5Rα la copiii și adulții cu astm sever să fie inițiat după testarea unui biomarker specific?
  • Ar trebui utilizată testarea unui biomarker specific, în plus față de nivelul total de IgE, pentru a iniția tratamentul cu anticorpi monoclonali anti-IgE la copiii și adulții cu astm sever?
  • Când ar trebui utilizat un antagonist muscarinic inhalator cu durată lungă de acțiune la copiii și adulții cu astm sever?
  • Când ar trebui utilizat un macrolid (de exemplu, azithromycin, clarithromycin) la copiii și adulții cu astm sever?
  • Când ar trebui folosit un anticorp monoclonal anti-IL-4R α la copiii și adulții cu astm sever?

Echipa de experți spune că aceste recomandări ar trebui să conducă la modificări ale ghidurilor clinice și la îmbunătățirea rezultatelor pentru pacienți, prin reducerea dozelor de corticosteroizi orali și a frecvenței exacerbărilor, precum și o calitate mai bună a vieții.

Noile recomandări pot fi consultate AICI. În curând, vom discuta cu specialiștii români despre modul în care pot fi implementate aceste recomandări în practica medicală românească.