office@scoalapacientilor.ro

Peter- fără atacuri de astm sever în ultimii doi ani

Respiră Viața! Spune NU Astmului Sever

Peter- fără atacuri de astm sever în ultimii doi ani

Peter este primul pacient din campania Severely, Asthma! care a obținut controlul bolii datorită noilor tratamente disponibile.

De Ziua Mondială a Astmului, Federația Europeană a Asociațiilor de Pacienți cu Alergii și Boli Respiratorii (EFA) a declanșat campania de conștientizare a importanței cercetării în astmul sever.
Deși cei mai mulți dintre pacienți pot să controleze boala cu tratamentele curente, soluțiile de bază nu îi ajută pe toți. Aproximativ 5-10% dintre pacienți se confruntă cu astmul sever. Peter este unul dintre ei, de fapt, este primul pacient din campania Severely, Asthma! care a obținut controlul bolii datorită noilor tratamente disponibile și datorită unei colaborări reale cu echipa de medici. În ultimii doi ani, el nu a mai suferit niciun atac de astm.
”Fiecare experimentează, la un moment dat, probleme în respirație. Însă pentru mine acestea erau permanente. Am fost diagnosticat cu astm la vârsta de doi ani, deci mă confrunt cu boala de mai bine de 60 de ani. A trebuit să mă descurc, pentru că nu vreau ca problemele de respirație să mă împiedice să mă bucur de viață. Am fost la mulți doctori. Unul dintre ei mi-a spus că astmul este declanșat de vremea călduroasă, altul că vremea rece e factorul declanșator…. Când aveam 11 ani, un doctor i-a spus mamei mele că am făcut astm pentru că ea a divorțat. Nici la tratament nu am stat prea bine. Deseori mi se prescria același medicament, deși era evident că nu funcționează”, spune Peter.
Șansa lui a fost cercetarea medicală, avansul medicinei. ”Trebuie să cauți lucrurile care îți vor îmbunătăți viața. Acest nou tratament mi-a schimbat viața – o dată pe lună mă duc la spital să mi se facă o injecție. Nu mai fac lucrurile pe jumătate din cauză că nu pot să respir. Nu am mai avut un atac de astm sever de doi ani de zile”, mărturisește Peter.
Puteți asculta povestea lui Peter AICI.