Teste necesare diagnosticării astmului sever
Din păcate, nu există, în momentul de față, un test care să vă spună pe loc dacă forma de astm de care suferiți este severă.
Diagnosticul presupune timp, iar această perioadă variază de la o persoană la alta. În timp ce 17% dintre persoanele cu astm au dificultăți în respirație permanent, necesitând adesea inhalatorul și experimentând atacuri de astm frecvente, doar în jur de 5% dintre ele sunt incluse în categoria de astm sever. În acest caz, prin reducerea simptomatologiei, starea generală se poate ameliora doar într-o anumită măsură cu medicația standard, chiar dacă o luați așa cum este prescrisă. Adevărata provocare pentru medici este să stabilească tipul de astm de care suferiți.
Semnele astmului sever
Dacă ați fost diagnosticat cu astm și ați încercat toate tratamentele standard, dar starea dumneavoastră nu s-a ameliorat, trebuie să-i oferiți medicului specialist câteva informații suplimentare:
∙ dacă resimțiți aceste simptome tot timpul
∙ dacă vă este greu să fiți activ fizic- inclusiv dacă vă este greu să efectuați activități zilnice precum urcatulscărilor sau jucatul cu cei mici
∙ dacă aveți frecvent atacuri de astm
∙ dacă aveți simptome nocturne frecvente
Medicul specialist vă poate prescrie o serie de teste funcționale respiratorii, spirometria fiind esențială, dar și teste suplimentare care să determine dacă forma de astm pe care o aveți este severă sau dacă sunt și alți factori implicați în evoluția bolii.